10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (2024)

Op zoek naar kinderuitjes in Den Bosch? Een gezellig uitje met de kids? Lekker in het weekend of in de vakantie een dagje weg? Waar kun je nu allemaal naar toe en wat is geschikt oor welke leeftijd? In Den Bosch en omgeving zijn veel ontzettend leuke plekken om met kinderen naar toe te gaan. De ene keer educatief, de andere keer gewoon om lekker te ravotten. Heerlijk struinen door de straten of bekijk de stad via het water. Ook plekken waar je een hapje kunt eten waar kinderen meer dan welkom zijn, staan er tussen. Leer ze kennen in deze blog. Een handige opsomming van 12 top adressen met zeer diverse uitjes in en rondom Den Bosch. Voor ieder wat wils en geschikt voor diverse leeftijden.10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (1)

1. Mini-Efteling, Nieuwkuijk

Als mega groot Efteling fan sprak mij dit natuurlijk enorm aan. Een mini Efteling en wel in Nieuwkuijk. De mini- Efteling is ook echt gebaseerd op de grote broer in Kaatsheuvel dus je zult er ook dezelfde sfeer vinden alleen op veel kleinere schaal. Adviesleeftijd is van 4-10 jaar. Anders dan anders is dat je het park rondgaat met een rondleiding die 3 uur duurt. Je loopt dus niet vrij door het park. Tijdens de rondleiding ga je langs alle leuke attracties, leer je het sprookje van de rode schoentjes, bewonder deelfjes en trollen en bekijk een poppenkast spel. De bekende sprookjes komen voorbij in de sprookjestuin. In dit gedeelte kunnen de kinderen even vrij rondlopen en kun je even van de mogelijkheid gebruik maken om even pauze te nemen. Vanwege de beperkte ruimte is het noodzakelijk om te reserveren. Door het formaat en de veiligheid door de rondleiding is het zeer geschikt als uitje met kinderen. Een goede voorbereiding op de grote broer in Kaatsheuvel en een perfect uitje met kinderen. Reserveer hier

2. Het Oertijd museum, Boxtel

Brullende, bewegende en ademende dinosaurussen wachten je op in het Oertijd museum. Leer alles over die spannende tijd, zouden ze er echt zo uitgezien hebben? Waren ze wel groen en bruin of waren ze ooit stiekem paars met gele stippen, eigenlijk weten we het gewoon niet. Een spannende wandeltocht in het bos vol dino's midden in Boxtel. Prachtige levensgrote dinosaurussen leiden je door de oertijd. Toch wel handig zo'n langnek, worden de hoogste blaadjes ook nog opgegeten. En pas op voor de gemene T-rex die je zomaar kan verslinden. Bekijk binnen de permanente expositie fossielen en reuzehaaien. Sluip langs de immense brachiosaurus of bewonder de kleine stenen fossielen. Een super leerzaam en leuk dagje terug in de oertijd. Zeer geschikt ook bij wat slechter weer omdat het zowel buiten als binnen is. Even wat anders dan een dagje Den Bosch.

10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (2)
Reserveer hier

3. Noordbrabants Museum, Den Bosch

Link Het Noordbrabants museum heeft een zeer uiteenlopend programma met de leukste tentoonstellingen. Momenteel een prachtige film over Vincent van Gogh, maar ook historische papieren juweeltjes. Een museum saai? Nou echt niet. Als één van de kinderuitjes Den Bosch is er genoeg te doen. Word een echte museum inspecteur en inspecteer of het museum wel aan de eisen van kinderen voldoet of volg eens de speciale kinder route waarin alles aangepast uitgelegd wordt. Ook worden er regelmatig familie weekenden georganiseerd met leuke workshops. Zo maakt het dat het een uitje is geschikt voor zowel jong als oud. Check de site voor de actuele tentoonstellingen. Geopend van dinsdag t/m zondag.Reserveer hier

4. Best Zoo, Best

De leukste diertjes bekijken, dat is toch altijd een succes? Bekijk diertjes van heel dicht bij in het knusse park Best Zoo in Best. Een klein park waar genoeg te doen en verrassend veel te zien is voor de kinderen. Wederom goed geschikt als uitje met kinderen. Bekijk de buideldieren, ijsvogels en de wallaroes. Maar vergis je niet, je ziet er namelijk ook een echte panter, een jaguar en een resusaap. Als je mazzel hebt zijn er weer nieuwe diertjes geboren die bewonderd kunnen worden. Door het formaat en de veiligheid is het park uitermate geschikt voor kleine kinderen. Een speeltuin en kinderboerderij zorgt voor het nodige speelplezier tussendoor. Trek gekregen? Geen probleem, geniet van een hapje en drankje op het terras.

10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (3)

Reserveer hier

5. Carnaval Museum, ‘s Hertogenbosch

Op zoek naar activiteiten in Den Bosch? Helemaal passend bij Brabant is natuurlijk carnaval. Kom alles te weten over dit feest in het Carnaval Museum. Ontdek de geweldige kostuums, de geschiedenis, de muziek en bekijk historische filmbeelden. Een echte aanrader voor carnaval fans. Vooral geschikt voor de iets oudere kinderen die al gezellig het carnaval mee vieren. Het gehele jaar geopend van de dinsdag t/m zondag. De vele vrijwilligers leggen je graag alles uit.10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (4) Reserveer hier

6. Pannenkoekenboot, Den Bosch

Pannenkoeken eten en varen tegelijk, dit is toch een super combinatie? Wie houdt er nu niet van varen. Zeer geschikt bij zowel slecht als mooi weer, je kunt zowel op het dek of lekker binnen zitten. Heerlijk varen in een rondvaartboot in en rondom Den Bosch. Bekijk de mooiste plekjes eens vanaf een ander perspectief en geniet van de tocht. Op de Ertveldplas mogen de kleintjes zelfs even zelf kapitein spelen. Helemaal echt even het grote roer vastpakken en het schip over de plas leiden. Hoe stoer is dat. De boot vaart op gezette data, te vinden op de website. Ben je met een grotere groep vanaf 15 personen dan kun je ook apart de boot reserveren. Ideaal dus voor een dagje Den Bosch.

7. Tofkoekie, Den Bosch

Even ergens lekker lunchen, een ontbijtje nemen en gezellig zitten met je kinderen. Waar ga je naar toe? Waar voel je je fijn met kinderen, kinderwagen en luiertas. Vaak voelde ik mijn niet echt welkom en stond ik ongemakkelijk mijn wagen ergens in een hoekje te proppen. Dit is allemaal niet aan de orde bij TofKoekie. Martin en Marlene verwelkomen je met open armen. Zelf ouders van 2 kleintjes weten ze helemaal hoe je je voelt. Kinderen zijn hier juist super welkom. Ze kunnen lekker rondlopen, spelen in de speelhoek en genieten van wat lekkers op de kaart. Een ideaal plekje voor gezinnen. Natuurlijk ben je ook zonder kinderen welkom voor een lekker bakje koffie. Dinsdag t/m zondags geopend.10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (5)Reserveer hier

8. Verkadefabriek, Den Bosch

De Verkadefabriek met jaarlijks zo'n 6000 activiteiten in Den Bosch, dé culturele ontmoetingsplek. Bekijk de leukste theater, dans, film en muziek voorstellingen. Online vind je in de speciale categorie Kinderkunstfabriek. Bekijk voorstellingen van Dikkertje Dap of bekijk een film. Een leuke programmering geschikt vanaf 4 jaar. Het gehele jaar door kun je hier terecht voor het variabele aanbod. Ook voor een hapje en een drankje kun je hier zeker heel goed terecht. Voor een fijne middag lekker overdekt, ideaal in de koude wintermaanden maar natuurlijk ook altijd leuk voor de rest van het jaar. Even weer wat anders! Kaarten kunnen online of per telefoon besteld worden.
Reserveer hier

9. Subtropisch zwemparadijs Aqua Fun, Den Bosch

Link Zwemmen, altijd een succes en geschikt voor jong en oud. Heerlijk ravotten in de golven, glijden van de glijbanen en tussendoor even wat lekkers eten. Wederom ideaal als kinderuitje in Den Bosch. Dit kan allemaal in het zwemparadijs Aqua Fun in Den Bosch. Met een mooie rotsachtige setting een ideale plek om wat energie kwijt te raken. Ook geschikt voor de kleinste onder ons. Daarvoor is een apart Turtle bay badje. In de wintermaanden een leuk uitje maar ook heerlijk in de zomermaanden met het buitenbad en zonneweide.
Reserveer hier

10. ’t Opkikkertje Markt 38, Den Bosch

Ontdek Den Bosch eens op een andere manier namelijk met een paardentram. Heel erg leuk en origineel en natuurlijk super voor de kinderen. In de maanden april t/m oktober staat de tram elke zaterdag klaar langs de Sint Jan. Je kunt vrij instappen tussen 12-17.00 uur voor een rondrit van 30 minuten door de mooie binnenstad van Den Bosch. Mocht je nu in de wintermaanden ook een rit willen maken dan kun je altijd contact opnemen want er zijn ook verwarmde paardentrams. Ook geschikt wanneer je met een grotere groep bent, informeer naar de mogelijkheden.
Reserveer hier

10 x De Leukste Kinderuitjes In En Rondom ’s Hertogenbosch (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6618

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.